ALEKSANDER WALMANNAleksander Walmann er en Norsk singer/songwriter, født i Porsgrunn i 1986. Fra han var 13 år var han aktiv snowboardutøver på høyt internasjonalt nivå, men musikken har hele livet vært en stor del av hans identitet. Som del av en veldig musikalsk familie, begynte han tidlig å synge og spille gitar.  
 
I 2012 deltok han i første sesong av The Voice – Norges Beste Stemme, hvor han endte på 2. plass i finalen. Dette var startskuddet på Aleksanders artistkarriere, hvor han utviklet et stort nettverk innen det norske musikkmiljøet.
 
Etter The Voice har Aleksander jobbet aktivt med ulike produsenter og artister, og utviklet seg som låtskriver og utøvende artist. Han har varmet opp for kjente navn som Sondre Lerche, Thom Hell, Sivert Høyem m.fl. Han har også spilt en rekke konserter, samt blitt booket inn til festivaler, bryllup, events m.m.
 
I 2014 fikk Aleksander en rolle i den animerte storfilmen Rio 2 som stemmen til karakteren Roberto (Bruno Mars i originalversjonen).
 
Aleksander jobber fortløpende med å utvikle sitt uttrykk og sound, og henter inspirasjon fra en rekke ulike sjangere som folk, Hip-hop, elektronika m.m. Viktige musikalske referanser er bl.a. Ed Sheeran, Bon Iver, Matt Corby, John Mayer, Jack Garratt, Ben Howard m.fl.  
 
I tillegg til utgivelser av eget materiale, har han medvirket på utgivelser for flere andre norske artister.
 
Aktuelt: 1. April 2016 ble singelen Broken Wings utgitt, produsert av Simon Field og Jamie, med Aleksander Walmann på vokal og bidragsyter.   Låta er en cover av den legendariske 80-tallslåta med Mr. Mister, oppdatert til 2016 sound med dansbare EDM rytmer.   Pt. ligger låta på førsteplass på Spotify Top 50 Viral Norway, og er listet av en rekke radiostasjoner. Låta har potensiale til å bli en av årets store sommerhits, både i Norge og globalt.

Aleksander Walmann og Thomas Moen