DJ SHORT CUTEtter å ha gjort seg skyldig i flere slitasjeskader rundt om på norske dansegulv med førstesingelen "Hotz for you", som tronet hitlistene i hjemlandet i tilleggtil en håndfull europeiskemarkeder, valgte Short Cut for alvor å vende blikket utover landegrensene.

Han reiste etter å ha etterlatt seg betegnelser som "Årets artist-97"( VG-lista Topp 20, H.C. Andersen),blant annet for utallige live-opptredner med sitt turnéband,svenske Stonefunkers. Short Cut ble også kåret til "Årets mest velkledde artist-97"av motebladetTique, og var året før den mest profilerteartisten i norsk presse…Somen del av den internasjonale lanseringen, ble Short Cut tildelt et turnéoppdrag med The BackstreetBoys på deres Europa-turné i 1997, hvor han varmet opp konsertpublikumet og mottok strålende kritikk fra det europeiskepressekorpset. Men det var også solostuntsi den første perioden flere artister bare kan drømme om.

Foran svimlende 200 000 mennesker i Malaga i Spania, stod Short Cut sammen med Ricky Martin på scenen som en av de mestselgende artistene i Spania i 1997. Samme året reiste han til Romania, hvor han var nominert til den omfattendeGolden Stag-prisen for tekstene på sitt debutalbum"Straight Physical".Blant de nominerte på prisutdelingen var også Cheryl Crow, Diana Ross og Christina Aguilera. Samtlige artister fremførte låter på scenen, og Short Cut stod i følge rumensk presse igjen som en av de som virkelig hadde fått taket til å reise seg!!" Så var det tid for en pust i bakken...

I 1999 fikk Short Cut tilbud om jobb som programleder for Norges offisiellehitlisteprogram VG-lista Topp 20 på NRK1. Han trakk med seg Kongsberg - DJen Jaypea og tok fatt på oppgaven som direktesendt programleder, noe VG-lista Topp 20 aldri hadde hatt på TV før. Resultateter kjent for de fleste; VG-lista Topp 20 vokste under Short Cuts ledelse til å bli Norges desidert største ungdomsprogram på TV. NRK femdoblet seertallene sine for VG-lista Topp 20, og Short Cut skrev navnet sitt inn i norsk TV-historie som en av de mest populære norske ungdomsprogramlederenoensinne.Suksessen varte i hele fire år, og foran en halv million TV-titteremottok Short Cut stående applaus fra svimlende 50.000 frammøtte,da hans avgang ble markert med norgeshistoriens største TV-arrangement på Rådhusplassen i Oslo den 21.juni 2003.

Deretter bar det over i Underholdningsavdelingen på NRK, hvor Short Cut ble tilbudt jobben som programleder for Norges hittil største interaktive TV-satsning "Blender".Barne-TV serien "Barnas Supershow"leide i 2005 inn Short Cut som låtskriver. TV-serien er belønnet med to "Gullruten"-statuetter, samt prestisjetunge utmerkelser som Prix Jeuness og Japan Price. Sistnevnteregnes for å være den høyest hengende prisen i verden for denne typen TV-program. Barnas eget frokost-TVom sommeren, "Sommermorgen", ønsket Short Cut på laget som programleder samme år, og i august 2005 ledet han TV-overføringen fra barnas egen festival på Kalvøya i Bærum; Barneøya. Mot slutten av 2005 ble Short Cut enig med NRK om en bestillingpå fire reportasjer for kulturprogrammet Migrapolis. De to første programmene, som ble sendt i januar 2006, hadde hver for seg over 100.000 flere seere enn gjennomsnittet for Migrapolisfra 2005, og Short Cut fikk snart tilbud om å fortsette.I skrivende stund turnerer Short Cut på sitt 15.de år som show - DJ og konferansiér, og har ledet alt fra russekroerog brudeshow til Nobels Fredspris.Han er en av veteranenepå området, og er i seg selv en garanti hva showelement og sikker ledelse angår. Erfaring og publikumstekke, profesjonalitet og popularitet er stikkord for Short Cut anno 2014.